tag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post2064536301862488134..comments2022-04-01T11:53:46.962+02:00Comments on Mariyana's bread and more...: Да си направим квас!Mariyana Belichovskahttp://www.blogger.com/profile/17155194754711074975noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-7478913354156321992020-02-22T20:30:02.492+01:002020-02-22T20:30:02.492+01:00здравейте! Основната причина за това е превтасване...здравейте! Основната причина за това е превтасването на тестото, но разбира се има и други, като по-голямото количество използван квас, недостатъчно добре опреснен квас и т.н. Mariyana Belichovskahttps://www.blogger.com/profile/17155194754711074975noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-67268107883977889932020-02-16T19:46:26.676+01:002020-02-16T19:46:26.676+01:00Здравейте,имам един въпрос, защо хляба може да ста...Здравейте,имам един въпрос, защо хляба може да стане кисел и как да го избегнем?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17870473558904875391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-25823854080760478092018-02-20T21:21:28.641+01:002018-02-20T21:21:28.641+01:00И аз благодаря за хубавите думи, които (няма да кр...И аз благодаря за хубавите думи, които (няма да крия), стоплят сърцето ми и ме радват изключително много! И най-вече се радвам, че съм запалила искрата, а тя може да се разгори толкова силно и да донесе неподозирано красиви емоции!<br /> Бъди смела, експериментирай и не се заключвай в рамките на рецептата, а я използвай като база за надграждане на уменията и свобода на фантазията!<br />Много успехи в хлеботворчеството ти желая! Mariyana Belichovskahttps://www.blogger.com/profile/17155194754711074975noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-35505828737124783682018-02-20T20:26:12.943+01:002018-02-20T20:26:12.943+01:00Благодаря ти от сърце! Аз съм още начинаещо първол...Благодаря ти от сърце! Аз съм още начинаещо първолаче в кулинарията с квас и ти благодаря за пълните напътствия! Толкова всичко е точно, методично, изчерпателно и красиво написано ! Чувствам се вдъхновена ! Желая ти прекрасен ден и благословен ден! Благодаря ти !!!Avrorahttps://www.blogger.com/profile/18297407011480280363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-56347755152634861282017-11-06T16:55:52.454+01:002017-11-06T16:55:52.454+01:00Здравейте, Нели! Радвам се, че си имате собственор...Здравейте, Нели! Радвам се, че си имате собственоръчно направен и отгледан квас. Наистина, сега предизвикателството е да го запазите жив и да се грижите за доброто му здраве. Съхранявайте кваса в хладилника в добре затворен буркан, но не с продупчена капачка. Обикновено, ако не използвате кваса цяла седмица е хубаво да го нахраните, за да се чувства добре. Как става? Изваждате го от хладилника, захранвате го с малко брашно и вода, разбърквате го хубаво до хомогенна смес (можете да го оставите един-два часа на стайна температура) и отново го прибирате в хладилника. По принцип можете да държите кваса неограничено дълго време в хладилника, но ако не го използвате повече от две седмици със сигурност ще се нуждае от обновяване. Това значи, че трябва да изхвърлите по-голямата част от него, а останалата да захраните с брашно и вода, както съм обяснила по-горе. Когато не използвате кваса често е хубаво да го съхранявате в по-гъста консистенция, отколкото в съвсем течно състояние, което според мен прави кваса по-устойчив и по-силен. Старайте се да наблюдавате поведението му, в различните периоди на ативност и сама ще опознаете неговите нужди и поведение. Mariyana Belichovskahttps://www.blogger.com/profile/17155194754711074975noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-32243548479842403032017-11-05T17:59:49.928+01:002017-11-05T17:59:49.928+01:00Благодаря за полезната статия. Новак съм с кваса, ...Благодаря за полезната статия. Новак съм с кваса, но отгледах чудесен от бяло и ръжено брашно. <br />Не ми стана ясно обаче за съхранението в хладилника и имам няколко въпроса: бурканът пак ли е с нещо на дупки затворен или капачката да е плътна? <br />Колко време може да спи там, без да се храни, ако не го ползвам? <br />neli ouchevahttps://www.blogger.com/profile/05582174462683370345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-27544418041422619152017-10-31T19:42:31.080+01:002017-10-31T19:42:31.080+01:00Благодаря от сърце! ❤️ Надявам се повече хора да з...Благодаря от сърце! ❤️ Надявам се повече хора да започнат да си приготвят хляба удома и да знаят, че в това няма нищо сложно. Хлябът е магия, която всеки трябва да почувства и открие. 😍 Mariyana Belichovskahttps://www.blogger.com/profile/17155194754711074975noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7869401005217050498.post-25513554833522618592017-10-30T21:30:18.915+01:002017-10-30T21:30:18.915+01:00Прекрасно е това, което правиш !
Връщаш една хиля...Прекрасно е това, което правиш ! <br />Връщаш една хилядолетна техника за правене на хляб ! <br />Това е знак от Горе ! <br />Благословена да си ! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13812331903582050337noreply@blogger.com